VI SKA MED söker projekttolk

Vi letar efter dig som är en van teckenspråks- och dövblindstolk som vill arbeta med många olika arbetsuppgifter i en liten arbetsgrupp. Som projekttolk för VI SKA MED har du ansvar för administration med budget tillhörande tolkning för både internt och externt samt viss projektadministration vid behov. 

 

Vi vill skapa ett bra team och värdesätter olikheter inom personalstyrkan samt lägger stor vikt vid dina kompetenser och personliga egenskaper. Vi ser att du har social kompetens och erfarenhet av att möta olika människor från olika sektorer och sammanhang. Du är strukturerad, målinriktad och har en vilja att ta eget ansvar, du ska ha god samarbetsförmåga samt vara självgående. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.  

 

Om organisationerna 

Sveriges Dövas Ungdomsförbund, Unga Hörselskadade och Dövblind Ungdom organiserar barn och unga som är döva, har en hörselskada eller dövblindhet. Vi är tre separata organisationer men vi samarbetar i en rad olika frågor på olika sätt. Vi har till stor del en gemensam målgrupp, tillsammans har vi ungefär 1500 medlemmar och många av dem är med i två eller tre av organisationerna. 

 

Om projektet 
Många ur våra målgrupper saknar kunskap om sina rättigheter på arbetsmarknaden, till exempel om rätten till arbetshjälpmedel eller hur reglerna för arbetslivstolkning ser ut. Hos arbetsgivare ser vi också en stor brist på kunskap och kompetens om teckenspråk, tolkning och arbetshjälpmedel. 

 

VI SKA MED är ett treårigt projekt finansierat av Arvsfonden som startades december 2015 och avslutas november 2018. Projektet har som mål att öka förutsättningarna för unga döva, unga som har en hörselskada och unga som har dövblindhet på arbetsmarknaden. För att nå målet kommer projektet att arbeta med att öka kunskapen om sina rättigheter hos målgruppen genom workshops, möten och utbildningar, dels att sprida information om de lagar och regler som finns och bedriva påverkansarbete i arbetsmarknadsfrågor för våra målgrupper. 

 

Mer information 
Placeringsort: Sundbyberg, Stockholm 
Tillträde: Omgående. 
Omfattning: Deltid 

 

Arbetsvillkoren följer arbetsplatsens kollektivavtal mellan KFO och Unionen samt projektets tjänstereglemente. Tjänsten är tidsbegränsad tills 1 augusti 2018. 

 

Rekryteringen sker löpande, skicka ditt personliga brev och CV till ansokan@sduf.se senast den 24 januari. 

 

Välkommen med din ansökan! 

 

Kontaktuppgifter 
För frågor om tjänstens innehåll och arbetsuppgifter, kontakta 
Mia Modig, projektledare VI SKA MED 
mia@viskamed.se  

 

För frågor om anställning och lön, kontakta 
Alexandra Polivanchuk, generalsekreterare Sveriges Dövas Ungdomsförbund  
alexandra@sduf.se eller Skype: AlexandraSDUF (teckenspråk) 

 

Maria Öjmertz, generalsekreterare Unga Hörselskadade  
maria.ojmertz@uh.se